Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gull-Britts öde i långbänk

Annons

Det var, som NLT tidigare redogjort för, tidigt under förra våren som vård- och omsorgsförvaltningen i Ludvika kommun gav kalla handen när den drabbade med assistans av sin son Pierre ansökte om färdtjänst.

Trots en väldokumenterad diagnosbild ansåg färdtjänsthandläggaren att kvinnan var alldeles för frisk för att kunna beviljas färdtjänst.

I juni överklagades beslutet till länsrätten som av någon anledning gick helt på handläggarens linje och lämnade besväret utan bifall.

Nästa steg blev en överklagan till Kammarrätten där fru Karlssons öde fortfarande är ett i raden av obehandlade ärenden.

- Vi har väldigt många ärenden från människor som känner sig förorättade och vart och ett ligger och väntar på sin tur, konstaterar domstolssekreteraren Agneta Fernlund i Sundsvall.

Att det dragit ut rejält på tiden förklaras också med att Kammarrätten har en hög arbetsbelastning och vidare hänvisas det till att rättens handläggare, i detta fall kammarrättsrådet Jan Karlsson, är på semester.

- Vi har ju ett stort distrikt med Dalarna, Gävleborg och alla Norrlandslänen så i det här fallet tycker jag inte att det handlar om något onormalt dröjsmål.

Fernlund vågar inte ens spekulera om när det så kallade Pärlbyfallet kan komma att sättas ut för prövning.

- Jag anar att det blir avslag även i Kammarrätten, säger kvinnans son Pierre Lindh som är fast besluten att kämpa vidare för sin sjuka mamma tills den dag hon får den färdtjänst hon enligt läkarna anses behöva för all framtid.

- Jag ger aldrig upp. Får vi ännu ett negativt besked är det bara att börja om från början med en ny ansökan till Ludvika kommun.

- Då får det bli ytterligare en runda genom de rättsliga instanserna.

- Vi är beredda att köra det varvet hur många gånger som helst.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons