Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldregn över Nås IF

Annons

Det har onekligen varit en strålande säsong för den nya klubben som är en sektion inom Nås IF. En total femteplats i Dalaserien som avgjorts under nio deltävlingar, individuella totalsegrar för syskonen Byns Mattias- och Stina Larsson i sina respektive Dalaserie-klasser och så sju SM-medaljer.

- Det måste nog vara något av ett rekord för en helt nybildad klubb, säger Byns Mats Larsson som är en av de drivande krafterna bakom framgångarna.

Ett 20-tal licensierade åkare tävlar för klubben och ytterligare ett 40-tal ungdomar tränar regelbundet vid dualbanan vid Smedbergsskolan.

I Nederborg i Nås är en BMX-bana under uppbyggnad och i Hunflen finns en bana för downhill.

Att dessa resurser finns beror naturligtvis till stor del på behovet för Vansbro utbildningscenters cykelprogram. Både lärare och elever är stora inspirationskällor för bygdens unga och har bidragit till att cykelintresset ökat lavinartat under de senaste åren.

Vid avslutningsfestligheterna i VUC:s kafeteria i Vansbro utdelades utmärkelser till klubbens cyklister innan det som avslutning bjöds på korv och visning av film med extremcykling från USA.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons