Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldregn över mjölkbönder

Annons

I går var det fest på Grådö mejeri när Milko och Svensk Mjölk delade ut medaljer, plaketter och diplom till Dalabönder för god mjölkskötsel.
Efter visning av mejeriet och lunch var det dags för utdelning av årets utmärkelser. Alla hade inte möjlighet att närvara, men Milko lovade att skicka utmärkelser till dem som var upptagna hemma på gården.
Ingrid och Göran Erikjans, Östansjö i Svärdsjö, belönades för nio år efter guldmedalj.
Mats Peres, Övre Gärdsjö i Rättvik, hedrades för sex år efter guldmedalj.
Ägarna till fem gårdar som den 2 februari fick guldmedalj i Stockholms konserthus hyllades också i Grådö.
De var Gunilla och Stig Berg i Skinnarbo, Stora Skedvi, Gunnar Eriksson och Traute Lindentahl, Ingelsbo, Gapenberg, Barbro och Bengt Karlsson, Nyhyttans gård i Avesta, Hans Nygårds, Lima, Leksand och Per-Olov Stoor och Anna Stoor Storin i Furudal.
Guldplaketterna fick Rolf Bäcke, Pershyttan, Hedemora, Anna och Ingemar Jansson, Vallsta, Borlänge och Lars-Åke Johansson och Ingrid Andersson i Smedjebacken.
De som fick silverplaketter var Eivor Andersson, Bjursås, Michael Arvidsson och Helena Wikström, Ljusterängarna, Stora Skedvi, Olle Eriksson, Klitten, Älvdalen, Ingemar Karlsson, Esaiegårdar, Borlänge, Lars Reyier, Koppslahyttan, Borlänge, Bo Sanders, Västerby, Stora Skedvi och Mats Öberg, Gåsbo i By Kyrkby.
Tre bronsplaketter gick till Ingvar Eriksson, Dalbyn, Furudal, Joakim Fjägers och Maria Wikblom, Rävbo, Hedemora och Peter Södergård och Liselott Hennersson, Klintbo i Avesta.
De som belönades med diplom var Jörgen Krantz och Emma Johansson, Smedsbo, By Kyrkby, Bo och Susanne Nilsson, Nygården, Falun och P-O Skoglund och Hanne Nystad, Skålö i Dala Järna.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons