Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldmedalj till ABB

Annons

ABB i Ludvika som är ABB-koncernens riktiga guldbolag har nu fått äkta vara att glädja sig åt.

Guldmedaljen mottogs nyligen av Kiril Drensky, ABB:s landchef i Bulgarien som i går kväll vid en ceremoni i Ludvika herrgård lämnade över medaljen till ABB Ludvikas chef Per Haugland.

Kiril Drensky och Stancho Stanchev (ABB Bulgarien) besöker nu Ludvika tillsammans med sina bulgariska kunder från kraftbolaget NEK.

Vid guldmiddagen deltog NEK:s representanter Hristofor Ivanov Mollov, Rumen Goranov Mladenov och Ivaylo Todorov Dimitrov.

ABB:s nya motordon för högspänningsbrytare har presenterats för tusentals kunder i Europa genom Per-Olov Bergs road- show.

I Bulgariens näst största stad Plovdiv togs guldmedaljen vid mässan Plovdiv Technical Fair som är Balkans största mässa med fler än 130 000 besökare

Mässan som är en av Europas äldsta tekniska mässor har genomförts i 110 år och Asea/ABB har deltagit 30 år i rad tillsammans med ett par tusen andra utställare.

På mässan delas varje år en guldmedalj ut för bästa utställningsobjekt.

Utvärderingen utfördes av en kommitté bestående av bland annat tekniska specialister på brytare och experter på elektriska motorer.

Motiveringen för utmärkelsen löd:

"En ny revolutionerande teknisk lösning för att manövrera brytare som ökar pålitligheten för manövrering samt ger ökad övervaknings och test funktionalitet för brytare".

Per-Olov Berg berättade hur man efter mässan från en kund i Budejovice vann en order på två brytare med det nya motordonet.

Ännu är det nya motordonet (som ska bli ett alternativ till konventionella mekaniska fjäderdon) en exklusiv produkt:

- Under 2002 kommer cirka 20 motordon att levereras till utvalda kunder. Under 2003 kommer vi successivt att implementera tekniken i våra olika brytartyper för att ha full produktion i slutet av 2003, berättar informationschef Anders Sörman.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons