Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldkantad Klövjestig

Annons

Klövjestigen är uppdelad på två kolonner. En skara traskar från Hammarsbyn, en annan från Rörbäcksnäs. I år var det sammanlagt 61 gångare i de två leden.

Grupperna sammanstrålade vid Kinnvallsjösätra där väldukade fäbodbord, musikunderhållning och en drös förtjänstmedaljer stod beredda.

Bland de marscherande återfanns en trio som gått varenda Klövje-stig. Det var Sixten Backman, Henrik Mattis och Ulf Gudmunds som ärades med en särskild medalj.

Men därmed var det inte slut på medaljerandet. För att marschen över huvud taget ska bli av har det under åren tarvats en rad frivilliga insatser.

Fem av dessa fick också ta emot en förtjänstmedalj. Det var Siv Gudmunds, Karin Backman, Erik Mattis, Bernt Hellberg och Ruben Skogmo.

Den sistnämnde kunde sånär kommit ifråga även under den första utdelningen. Men eftersom Ruben Skogmo "bara" vandrat 19 gånger kom han inte upp i tjoget jämnt. Tilläggas bör att "trappern" Ruben också är ledare för kolonnen från Rörbäcksnäs.

Medalj blev det också till Gunnar Ottarsson. Han fick den peng han rätteligen skulle haft redan vid Gräsbricksmarschen tidigare. Han fullföljde då trippeln; det vill säga att vandra Klövjestigen, Gräsbricksmarschen och Håliamarschen i en följd.

Passet vid Kinnvallsjösätra bjöd vidare på musik av Tomas Gudmunds, Erik Stengårds och Örjan Karlsson och Bernt Hellberg gav de församlade en historik över de tjugo åren och av förhistorien bakom att marschen över huvud taget blev av.

Han gav också en eloge till en del yngre krafter som börjat engagera sig i marschen och ger den möjlighet att leva vidare.

Ivar Berglin hade förövrigt redan vid starten i Hammarsbyn gett några fakta och ord på vägen till vandrarskaran.

Marscharna hade den här gången en smått osannolik tur med väd-ret. Regnet lyste med sin frånvaro och vandrarvärmen jagades på flykten av en perfekt svalkande vind.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons