Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldborrning i Malsjöberg

Annons

Vid helgens bolagsstämma fick den sittande styrelsen ett års ytterligare mandat.

Bolagets kapital väntas räcka fram till senhösten och tiden fram till dess ska styrelsen använda för att hitta ny finansiering.

Aktieägarna kunde vid stämman glädja sig åt rapporten om guldvittringen som man fått och hoppas på av provborrningen som inletts i Malsjöbergs gruva några kilometer nordväst om Gräsberg.

I denna gruva upptäcktes enligt säker äldre dokumentation synligt guld i gedigen form tidigare än år 1888 i form av synliga korn, prickar och tunna skikt på sprickytor i vismut som fanns på hängväggen i det 276 meter djupa schaktet.

Järnmalmsfyndigheten bröts rakt ned.

Guldet anträffades vid järnmalmsbrytningen och noteringar om guldförekomst finns ned till ett djup av 150 meter.

Ur den gamla dokumentationen från 1888 kan man utläsa att det påträffats 45 gram guld per ton.

På 1800-talet gjorde försök att anrika och tillvarata guldet ur järnmalmen i Tyskland men man kunde inte hitta en metod att utvinna guldet.

Ludvika Minings styrelse består av Ove Johansson, vd Lars-Gösta Bergling, Berndt Fredriksson, Ulf Söhrman och Thorbjörn Wall.

Ludvika Mining finns noterade på Stockholmsbörsens lista Aktie-torget där bolaget nyligen tagit ett skutt upp till 1,70 från bottennoteringen på en krona.

Gruvföretag arbetar med en ny idé för brytning och anrikning, som medför att även mindre malmförekomster kan bli brytvärda. Kanske är det detta man nu kommer att hitta?

BO JOFFER

Mer läsning

Annons