Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gudstjänst för freden

Annons

På söndagen den 24 oktober arrangeras FN-dagen över hela världen. I Borlänge blir det fredsgudstjänst i Stora Tuna. Arrangörer för dagen är Kvinnor i svenska kyrkan, IKFF, FN-föreningen och Stora Tuna församling.

- Vi har ordnat FN-gudstjänster tidigare vid ett par tillfällen i Stora Tuna kyrka. Firandet har även varit förlagt till Wallingården, Hagakyrkan och Jakobsgården, säger Ann-Gerd Jansson.

På söndag är det först fredsgudstjänst och sedan kyrkkaffe i Prostgården. Då medverkar en av tre ordföranden i IKFF, Internationella kvinnoföreningen för fred och frihet, Birgitta Hambraeus.

Hon kommer att prata om hur viktig freden är, hur viktigt FN är som organisation och att vi hela tiden måste kämpa för freden.

Under gudstjänsten blir det också treminutersinlägg från allmänheten, bland annat från FN-föreningen och som representant för ungdomen medverkar Diamant Salihu.

FN-dagen har uppmärksammats i många år i Borlänge och kämpandet för fred går oförtrutet vidare.

Kvinnor i svenska kyrkan var tidigt ute för att planera en aktivitet i år. Först tog man kontakt med Ann-Gerd Jansson som direkt var med på noterna.

- Under två träffar har vi pratat oss samman om programmet. Freden är ju något vi alla arbetar för. Vi tänker aldrig ge upp, säger Ann-Gerd Jansson.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons