Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guds barn är vi allihop

Annons

Svar till Ove, den 19 juli.

Jag tror också att bibeln på ett eller annat sätt är Guds ord, åtminstone Nya testamentet. Däremot har Gud inte skrivit bibeln själv, den har nedtecknats av människor, i vissa fall efter flera århundradens muntlig tradition. Förvanskningar kan alltså ha skett.

Dessutom blev Gamla testamentet i princip förlegat efter Jesus ankomst när det nya förbundet ingicks och även icke-judar fick vara med.

Jesus predikade kärlek och tolerans, fullständigt i motsats till Gamla testamentets skräckexempel Moria Berg, Jeftas dotter och mordet på Onan (geniet som uppfann barnbegränsningen).

Min tro är att om Gud hade velat förbjuda homosexualitet hade det inte funnits någon homosexualitet! Vissa människor är rödhåriga, andra har stora öron, själv är jag plattfotad och en del andra är homosexuella.

Guds barn är vi allihop om nu Gud existerar. Jag tror det. Du tror det och många andra tror det, men ingen av oss kan bevisa varken existens eller icke-existens, vi kan bara själva bilda oss en uppfattning om Guds sanna natur.

Självklart ska det inte vara tillåtet att bryta mot svensk lag och skylla på religion; då skulle man kunna bortförklara mord med "Gud tyckte att han var en syndare och skulle tas bort".

Johan Lisra, oberoende vänsterliberal och sekulariserad kristen, Malung

Mer läsning

Annons