Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gudruns konst inspirerad av Dalarna

Annons

Konstnärinnan Gudrun Westerlund, 49, från Uppsala ställer under ett par veckor ut ett 30-tal verk i konstsalongen Galleri Grönland i Malung.

Det är första gången hon ställer ut i Malung men i Dalarna har hon bland annat haft en utställning i Orsa för fyra år sedan. Gudrun Westerlund är född i Arjeplog men kom som sexåring till Hedemora där hon växte upp och under några år arbetade hon i Hedemora fram till 1986 då hon flyttade till Uppsala.

- Under de senaste femton-tjugo åren har jag arbetat som konstnär på heltid, säger Gudrun Westerlund som känner alldeles extra för Dalarna som landskap.

Gudrun Westerlund arbetar i ägg-oljetempera vilket betyder att hon målar i en färg som framställs av ägg, vatten och olja. Det ger en torrare färg.

Inspirationen till sina motiv har Gudrun Westerlund bland annat fått från skogar och sjöar i Dalarna men även från fjälltrakterna och sin födelsebygd Arjeplog. Förutom att hon målar olika motiv har hon också anlitats i olika sammanhang för att göra olika utsmyckningar. Hon har under de senaste åren haft flera separata utställningar men även varit med i andra utställningar.

Utställningen i Galleri Grönland kommer att pågå under ett par veckor fram till den 5 oktober och den sker i Malungs Konstförenings regi.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons