Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gubben Noak - en utmaning för elever

Annons

Klass 8c från Parkskolan har gått vidare till regionfinal i Teknik-åttan.

Teknikåttan är en natur- och tekniktävling som hålls runtom i landet för Sveriges åttondeklassare. Konceptet föddes 1993 vid Linköpings tekniska högskola. I dag är tävlingen rikstäckande och intresset blir större och större. I år deltog 133 klasser, vilket är nytt rekord.

Parkskolans 8c, med Ulrika Dahl, Marcus Fant och Linus Nilsson i täten, ska nu tävla mot sju andra klasser i en dalafinal.

Om klassen vinner där så kvalificeras den till den stora riksfinalen och blir 7 500 kronor rikare. Därefter finns chans att i den stora finalen vinna ytterligare pengar.

- Tävlingen går ut på att bygga ett instrument som kan spela "Gubben Noak", säger eleven Ulrika Dahl. Låten ska vara inprogrammerad i instrumentet som måste var icke-elektriskt.

Planer på hur instrumentet ska tillverkas vill klassen ännu inte avslöja. Dalafinalen kommer att avgöras i Borlänge den 22 april.

De andra skolorna som tävlar då är Sammilsdalsskolan, Leksand, Morkarlby skola, Mora, Klockarskolan, Säter, Rättviksskolan, Rättvik, Åkerö skola, Leksand, Britsarvsskolan, Falun samt Söderbaumska, Falun.

JOHANNA WALLIN/PRAKTIKANT

Mer läsning

Annons