Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grycksbo i väntans tider

Annons

Det stora skolhuset mot Drottningvägen står tomt. Efter föräldraprotester beslutade äntligen politikerna om sanering av mögel- och fuktskador. Anbudstiden på bygget gick ut före jul. Den 18 februari kommer frågan upp i kommunstyrelsen.

- Sedan har de som inte fick anbudet tio dagar på sig att överklaga beslutet, men vi har ju till mitten av december på oss, säger Rolf Nygren på kommunfastigheter.

I mars bör alltså saneringen komma igång. Under tiden löser skolan situationen med olika provisorier. Idrotten bjuder på mycket istid nu när bandyplanen ligger blank.

- Det är bra, för jag har lärt mig sladda, säger andraklassaren Marcus Funk, som slevar i sig pannkaka tillsammans med kompisarna Marcus Pekkarinen och Henrik Rudolf i den provisoriska matsalen i bystugan.

Musik och fritids är också utlokaliserade, till klassrum och bystugan, gamla IOGT-NTO-lokalen.

Skolans rektor Marianne Lundin är tillbaka efter en sjukskrivning, hon har fått allergiska besvär i de mögeldrabbade lokalerna och får andningsproblem och kliande ögon.

- Men jag verkar kunna hålla det i schack genom att bara vara tre dagar i veckan på min expedition, säger hon.

Resten av tiden arbetar Marianne Lundin hemifrån, eller så håller hon till i de blåa barackerna där skolsköterskan och biblioteket finns.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons