Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruvrisskolan får pengar

Annons

Kommunstyrelsen följde inte stadskansliets förslag på bidragsfördelningen fullt ut. Kansliet ville inte ge pengar till en hinder- och motorikbana som Gruvrisskolan och dess föräldraförening ansökt om.

Men det ville kommunstyrelsen som gav ekonomikontoret i uppdrag att se om det fanns tillräckligt med pengar på kommunens interna försäkringsskadefond. Syftet med hinderbanan var ju att hindra skadegörelse på skolan, påpekar kommunalrådet Dan Westerberg, c.

Gruvrisskolans ansökan låg på 100 000 kronor men om den får hela det beloppet är osäkert.

- Hur mycket pengar det kan bli kan vi inte säga, men något ska det väl bli hoppas jag, säger Westerberg.

Stadskansliet föreslog också avslag på Film i Dalarnas begäran om extrapengar till fördyrad hyra. Motiveringen var att det skulle Film i Dalarna klara på sitt ordinarie bidrag på 77 000 kronor.

- Det klarar de sig inte på utan vi höjde bidraget med 48 000 kronor. Ett annat skäl till det är att Film i Dalarna får lite i förhållande till vad övriga länsinstitutioner får, säger Dan Westerberg.

Övriga bidrag som delades ut var 65 000 kronor till museet på Dalregementet, 70 000 kronor till Per-Ola Björklunds pjäs Artistlif och 600 000 kronor till Stiftelsen Stora Kopparbergets handikappanpassning av Gruv- museet.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons