Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruvkontor till salu för 1,5 miljoner

Annons

Men spekulanterna är förhållandevis få, enligt Borlängemäklaren Lars Antonsson som har uppdraget att försöka hitta en ny ägare efter bröderna Wall.

- Det är en del som har hört av sig och som har varit dit och tittat. Ett tag var det faktiskt ganska nära att en spekulant från annan ort skulle slå till.

- Men sedan backade han ur av någon anledning, berättar Antonsson som beskriver köpeskillingen som mycket förmånlig.

Det förhållandevis låga priset i kombination med att ägaren gör en rejäl årlig hyresintäkt, för närvarande upp mot 300 000 kronor, borde utgöra en stor lockelse till köp anser han.

- Det är inget överpris för ett stort välhållet hus med enormt fina utrymmen och en jättestor tomt på 7 498 kvadratmeter.

- Med tanke på att så mycket redan är uthyrt är det inga problem med att ha en fortsatt god ekonomi på huset även framledes, fortsätter mäklaren.

I byggnaden huserar tryckeriföretaget Bergslags Screen. Enligt uppgift vill företagsledningen gärna att verksamheten blir kvar i lokalerna. Det gäller även de som hyr husets två bostadslägenheter, en tvåa och en sexa.

- Tryckeriet går bra och om någon köper fastigheten är hyresgästerna beredda att teckna ganska långa kontrakt. Trygga långsiktiga hyresintäkter gör ju huset än mer attraktivt.

Trots att stora ytor redan är uthyrda finns det gott om plats att ta i anspråk. Antonsson tycker att det gamla huvudkontoret borde passa bra för någon mer företagare som vill lokalisera sin verksamhet till Håksberg.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons