Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grupperna är för stora

Annons

Alla barn är inte på förskolan samtidigt... det tycks ha blivit bun-politikernas och skolförvaltningens nya slogan i Hedemora. Det stämmer, alla barn är inte där samtidigt, som tur är!

Om siffran inskrivna barn alltid överensstämde med siffran på närvarande barn skulle ingen, varken personal eller barn orka vara där särskilt länge.

Framför allt skulle ingen av oss må speciellt bra.

I dag kan det finnas stunder vissa eftermiddagar när vi till och med hinner uppmärksamma de tysta barnen. Det finns dagar när vi kan bedriva en vettig verksamhet och inte bara gå ut för att orka med.

Men nu ska fler barn in och vi ska fördela 15-timmarsbarnen, påstå att fler inskrivna barn inte också blir fler närvarande barn. Jag tänker inte gå och lyssna på informationen om Hedemoras nya skolplan. Vad ska vi med skolplaner och läroplaner till om ni inte ger oss förutsättningar att kunna bedriva en både trygg, rolig och lärorik verksamhet?

Det spelar till slut ingen roll hur skickliga och engagerade vi än är som personal. Vi hinner inte med alla barn, och det är omöjligt att skapa harmoni med för många människor på för liten yta. Men det kanske inte spelar någon roll, i dag hör vi inte talas om ordet kvalité bara ordet effektivitet.

FÖRSKOLLÄRARE

Mer läsning

Annons