Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grundskoleelever ställer ut konst

Annons

Ungärde skola ställer ut sina verk i den södra lokalen i Galleri Grönland medan Lillmons skola har sina verk i den norra lokalen. Utställningen är en färgglad utställning och den visar på en stor fantasti från elevernas sida.

- Jag tycker att det är en festlig utställning och verkligen värd att besöka, säger Per-Åke Göransson som varit med om att sätta upp verken på väggarna.

En av delarna i utställningen som Limaeleverna gjort baserar sig på att man läst bibeln och fastnat för fjärde och femte dagen i skapelsen. Den fjärde dagen som handlar om sol, måne och stjärnor och den femte dagen som handlar om fåglar, fiskar och andra vattendjur.

En annan del är en illustration av Henning Mankells Eldens hemlighet. Det är årskurs sex i Ungärde skola som svarat för den delen.

I Lillmons skola är det barn från förskolan till och med fjärde klass som svarar för de alster som ställs ut, medan det i Ungärde skola är elever upp till sjätte klass.

En annan intressant del är en tavla med ett tjugotal gipsansikten och det finns även mycket annat som är fängslande fär besökaren.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons