Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grötfesten i Lima kyrka succé

Annons

Förra året hade man inbjudit hemtjänsten till den här festen med julgröt i det nya församlingshemmet "Insidan" i Lima kyrka och det blev en fin tillställning som gjorde att man i år även bjöd in byborna och de som arbetar med barntimmarna i Transtrands församlingshem.

Det bjöds också på en hel del underhållning. Bland annat medverkade Malungs Dragspelsklubb och församlingens egna medarbetare Johan Eriksson som sjöng tillsammans med de barn och föräldrar som brukar vara i Transtrands församlingshem. Den yngste av de deltagande som bjöd på musik var treårige Lukas Nilsson från Bergsätra i Sälen som "kompade" med sin röda gitarr.

- Det blev verkligen en fin tillställning och det var verkligen kul att så många kom till den här grötfesten säger Catarina Widing som arbetar vid Lima-Transtrand Församling.

Det kan också noteras att kyrkoherden i församlingen Arne Söderbäck bjöd upp till dans och vad vi kan förstå handlade om vals.

Vi noterar också att Åsa Levin lagade julgröten på gammeldags sätt med socker och smör och från Hjulslätts gårdsbageri kom det fantastiskt goda smörgåsbullar. Grötfestern avslutades med kaffe och pepparkaka och efter den succéartade tillställningen torde det bli tradition med den här grötfesten i Lima församlingshem "Insidan" i Lima kyrka.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons