Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt på marknad

Annons

Det är höst och skördetider. När tidningen förra veckan besökte årets näst sista torgmarknad i Husby var utbudet av odlat från trakten stort .

Som vanligt var folk tidigt ute och de flesta besökarna kom direkt när marknaden öppnade.

Men regnet tidigare under dagen och hotande svarta moln gjorde att det inte var så väldigt mycket folk i farten, även om det för tillfället var uppehåll och riktigt bra väder.

- Jag brukar sälja slut på det jag har med mig. Blomkålen och broccolin kommer från Brandts i Västerby, tomterna och gurkan från Hildéns och skinkan från Österäng, berättade Rolf Mårts.

Lite längre bort stod Per-Åke Roslund från Stora Skedvi och sålde potatis från den egna odlingen.

- Matildan är perfekt, förklarade han och öppnade en av påsarna med potatisar av nämnda sort.

Marit Ottoson Svensson och hennes far Erik från Ottos i Myckelby sålde lök, bönor, rädisor, rödbetor, persilja och dill med mera.

På plats fanns förstås även de verkliga trotjänarna Maud Andersson, Margit Printz och Inger Gustavsson som sålde hembakat bröd, både kaffebröd och matbröd. De har varit med alla åren sedan marknaden startade, förutom första året.

Bland utbudet fanns även hantverk.

Numera hålls torgmarknaden på hembygdsgården och riktigt lika mycket folk som det var när marknaden hölls i allén brukar det inte komma.

Då var det även lite fler försäljare. Torgmarknaden är ändå ett viktigt inslag i Husby och ett tillfälle för folk att kunna köpa produkter från den egna trakten.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons