Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt för sommarkrog på gågatan i Ludvika

Annons

Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen, kommunens alkoholinspektion och polisen har gett godkännande till en sommarkrog på gågatan i Ludvika.

- Tillståndet för att servera öl och vin gäller från den 3 juni till den 14 augusti, säger Barbro Kangas, kommunens alkoholtillsynsmyndighet vid vård- och omsorgsförvaltningen.

Det är Roger Rittolas Regor AB som driver Tant Selmas och Jan Fagerheims Mat och Nöje AB som har Källarbaren som fått utskänkningstillståndet.

- De ska också hålla med lagad mat från 11.00 till 01.00, säger Kangas, som också upplyser om att reglerna säger att hela den tillfälliga sommarkrogen ska vara utrymd senast en halvtimme efter serveringstiden gått ut.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden har också sagt ja och de redovisar att omkringboende är positiva till sommarkrogen som byggs upp utanför Bergslagskonditoriet vilken är den tredje medarrangören.

Miljö- och hälsoskyddsmyndigheten har garderat sig för störningar och håller dörren öppen för ingripande om så blir fallet.

- Inte heller polisen har haft någon erinran, konstaterar Kangas, som redovisar att polisens krav är att sommarkrogen utrustas med ordningsvakt från klockan 18.00 fram till stängningen.

NLT har tidigare redovisat att krögarna utöver grillmenyn planerar för stillsam underhållning med trubadurer.

Om deras idé om att rädda Ludvikablusen också går att realisera återkommer NLT med när sommarprogrammet spikats.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons