Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönklitt kör egen skiduthyrning

Annons

Orsa Grönklitt AB anser att ärendet med Tommy Limby och skiduthyrningen i Grönklitt är avslutat.

- Tommy Limby har valt att inte hyra lokalen, och vi har skickat ett brev att han ska lämna den omedelbart. Dock senast den 30 juni, säger Mikael Ahlerup, vd för Orsa Grönklitt.

- Nej, nej, nej. Det finns ingen möjlighet. Förresten har jag inte fått brevet, säger Tommy Limby.

Efter måndagens kommunfullmäktige sa Tommy Limby att han såg en ljusning att förhandla om ett nytt kontrakt för skiduthyrningen i Grönklitt.

- Ett klarläggande från Orsa Grönklitt AB:s sida är att vi anser ärendet avslutat. Vi kommer inte att bedriva någon konkurrerande verksamhet, eftersom Tommy Limby valt att inte hyra lokalerna. Därför är det givet att vi valt att driva verksamheten i egen regi, säger Mikael Ahlerup, vd i Orsa Grönklitt.

Bolaget har också skickat ett brev till Tommy Limby där man anmodar honom att flytta ur lokalerna omdelbart.

- Det brevet har jag inte fått, vare sig under onsdagen eller torsdagen. Och jag var själv och hämtade posten, säger Tommy Limby.

- Det är också en omöjlighet att flytta ut med så kort varsel.

Tommy Limby hoppas fortfarande att det, trots allt, går att nå fram till en lösning. Mikael Ahlerup och Orsa Grönklitt anser däremot att det som sas i fullmäktige inte är "någon öppning", utan att hela ärendet med skiduthyringen redan är avslutad.

- Däremot är det på sin plats med några klarlägganden. Vi har hållit samma linje hela tiden och det är att vi i omförhandlingen av ett nytt treårskontrakt följt ägardirektiven om att agera på affärsmässiga grunder och villkor, säger Mikael Ahlerup.

- Att Tommy Limby inte skulle ha känt till att en konkurrenssituation kunde uppstå det sista av året av treårskontraktet är svårt att förstå. Redan den nionde januari 2002 presenterade vi planerna på ett konferens och sportcentrum. Då redovisade vi att det kunde bli aktuellt med skiduthyrning för vår del, dock tidigast vintern 2005 - 2006. Vad det skulle handla om var en begränsad uthyrning där vi ville prova uthyrning via on-line eller när någon bokar en stuga.

Mikael Ahlerup berättar vidare att Tommy Limby under "resans gång" erbjudits ett treårskontrakt, som han valt att inte underteckna.

- Vi har i olika omgångar fått svar från Tommy Limby och hans advokat där de inte accepterat vårt kontraktsförslag.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons