Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grön ungdom beskylldes för griseri

Annons

I somras slog personalen på Dalarnas museum larm till fastighetskontoret om att det var nergrisat och skräpigt på gården utanför Grön Ungdoms lokaler.

Mats Dahlberg på fastighetskontoret ryckte ut och fann pizzakartonger plåtburkar, plastförpackningar och annat skräp huller om buller på gården. Det såg vedervärdigt ut.

- Det gjorde det verkligen, säger han.

Han klev in till Grön ungdom och hittade golvet fullt av sovande ungdomar som inte reagerade.

Mats Dahlberg såg till att skräpet snabbt fraktades bort. Nu har han skrivit ett ampert brev till ungdomsförbundet och påpekat att bortforslingen kostade 1 055 kronor. Hände det igen så skulle han skicka fakturan till ungdomarna.

Brevet upprörde både ungdomarna och moderpartiet.

- De säger att de inte har skräpat ner och det är ganska skötsamma ungdomar, säger miljöpartiets Karin Rosenberg.

Att det låg folk i lokalerna beror på att ungdomsförbundet hade läger på distriktsnivå. Något party var det därför inte alls fråga om, försäkrar hon.

Karin Rosenberg uppger också att det såg eländigt ut när ungdomarna flyttade in i lokalerna men att de då själva städade upp och körde till tippen med en massa skräp.

- Dessutom finns det tre hyresgäster till i huset. Grön ungdom delar bland annat ingång med Ung vänster, säger Karin Rosenberg.

Jan Lindholm ställer sig också på ungdomarnas sida. Det är oförskämt att beskylla dem för att grisa ner, anser han. En del av skräpet var han nog dessutom skyldig till själv, tror han.

- Jag ställde fem lastpallar på gården för jag hade inte tid att ta hand om dem. När jag hade det tre dagar senare var de borta.

Efter miljöpartisternas massiva försvar av ungdomarna ville Mats Dahlberg i går tona ner hela historien. Han kanske har dragit förhastade slutsatser, anser han.

- Men när jag såg allt skräpet och alla ungdomar på golvet i lokalerna var det logiskt att koppla ihop det. Men det kan givetvis varit andra som skräpat ner, säger han.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons