Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grön flagg för Aspebodaskolan

Annons

Smällare, bananskal och glasbitar brukar ligga på marken när elever och lärare storstädar skolgården minst en gång per termin.

- Många brukar slänga godispapper på marken, säger Emma Lundgren.

- Och cigaretter. Några i sexan har smygrökt. Vår fritidspedagog brukade också slänga fimpar på marken, men vi sa åt honom så nu snusar han, säger Elin Sjögren.

Grön flagg är en miljöcertifiering av skolor och förskolor. Flaggan fås av Håll Sverige Rent, när skolan visat att den prioriterar miljöarbete i den dagliga verksamheten.

På Aspebodaskolan har elever och lärare arbetat med projektet under två år. Alla elever, från förskola till sjätte klass, har hjälpt till för att uppnå de satta miljömålen.

Dessa har varit att få upp fågelholkar i skolområdet, egna muggar för varje elev, ren skolgård samt komposter. Dessutom har eleverna gjort studiebesök med miljöinriktning.

Skolan har också skapat ett miljöråd med en representant från varje klass. Rådet ska nu fortsätta med att arbeta fram nya mål.

På måndagen hissades den gröna flaggan på Aspebodaskolans gård. Skoldistriktschef Barbro Plantin gratulerade elever och lärare, och önskade lycka till i skolans fortsatta miljöarbete.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons