Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripna för misshandel

Annons

Det var vid halv tvåtiden på natten till lördagen som misshandeln utspelades vid rondellen mellan riksvägarna 45 och 71 i Malung.

Enligt uppgift ska en man i 20-årsåldern från Stockholmstrakten närmast oprovocerat börjat sparka på en bil tillhörande en jämngammal man från Lima. Bilägaren brusade då upp, varpå handgemäng uppstod.

En kvinnlig kamrat till mannen blandade sig sedan i bråket, som slutade med att Limabon blev misshandlad. Han ska bland annat fått ta emot ett flertal sparkar när han låg på marken.

När ambulanspersonal kom till platsen var mannen vid medvetande, men klagade över smärtor i både kropp och huvud. Han fördes till Mora lasarett och vårdades där under lördagen. Hur allvarliga skadorna är har inte framkommit.

De två gärningsmännen försvann snabbt från platsen efter misshandeln. Efter en kortare spaning hittade ändå polisen de två personerna, inte långt från misshandelsplatsen.

De anhölls och fick spendera både lördags- och söndagsnatten i arresten. Under söndagen hölls det förhör, men det är inte känt om det gjorts några medgivanden.

Misshandeln skedde inför ett flertal vittnen, som också ska höras av polisen.

Trots händelsen rapporterar Malungspolisen om ett relativt lugnt studentfirande. Förutom lite mindre stök på Orrskogen i Malung och ett omhändertagande av en full yngre kvinna ska det varit lugnt.

- Man kan väl säga att det var lugnt med tanke på att sommaren slog till. Överlag så sköttes firandet på ett bra sätt och studenterna ska ha heder för det, säger en polisman.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons