Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripna för bankrån

Annons

De två gripna männen är inte från bygden, men kan enligt källor ha viss anknytning till Lima. De har anhållits och kommer med största säkerhet att under helgen begäras häktade.

De gripna männen är 30 och 22 år gamla. Båda misstänktes i ett tidigt skede och var anhållna i sin frånvaro. Den 30-årige mannen greps under torsdagen i Stockholm och 22-årigen under fredagen, även han i Stockholm.

Båda kommer nu att transporteras till Dalarna där de ska förhöras.

Enligt poliskommisarie Bo Persson kan det vara aktuellt med ytterligare gripanden, eftersom det finns misstanke om att fler personer kan ha varit inblandade i bankrånet.

- Det har gjorts husrannsakningar på olika platser och vid dessa har det gjorts en hel del fynd, säger poliskommisarie Bo Persson.

Strax före halv elva på onsdagsmorgonen rånades bankkontoret i Lima. Personalen, en man och en kvinna, bakbands och de maskerade rånarna som var beväpnade med en pistol och en kofot försvann med en större summa pengar.

Redan tidigt fanns det uppgifter som gjorde att polisen inriktade sina spaningar åt ett visst håll.

Det har framkommit uppgifter om att bankrånarna uppträdde mycket nervöst då de rånade banken, de var också hotfulla mot personalen som bands med en bredare silverfärgad tejp.

Personalen utsattes emellertid inte för någon fysisk skada men var chockade av händelsen.

Polisen vill i övrigt inte lämna fler uppgifter eftersom fler gripanden kan vara aktuella. Allt tyder på att de två bankrånarna som var inne i banken hade ytterligare personer som deltog i rånet.

De nu gripna männen är sedan tidigare också kända av polisen. Gripandet får ses som ett genombrott i rånarjakten och nu pekar allt mot att bankrånet i Lima är på väg att klaras upp. Misstankarna mot de båda männen har också stärkts för varje timme liksom att det finns fler misstänkta som polisen räknar med att gripa inom kort.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons