Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripanden efter oro i Bangkok

Annons

Sex personer har gripits och ytterligare åtta regimkritiker har efterlysts efter våldsamma sammanstötningar mellan polis och demonstranter i Bangkok.

Oroligheterna bröt ut i söndags kväll, i närheten av förre premiärministern Prem Tinsulanondas hem, dit tusentals demonstranter som motsätter sig Thailands militärstödda regering försökte ta sig.

Polisen använde tårgas, vattenkanoner och batonger medan demonstranterna kastade flaskor och sten. Omkring 100 poliser och demonstranter skadades, dock mestadels lindrigt.

Sex demonstranter greps under bråken som varade från och till under två och en halv timme.

Den 86-årige Prem _ tidigare försvarschef och premiärminister 1980-88 _ har anklagats för att ha legat bakom den militärkupp som i fjol höstas störtade den dåvarande premiärministern Thaksin Shinawatra.

"Allt vi önskade var att general Prem Tinsulanonda skulle avgå som ledare för det kungliga rådet. Men hans svar till oss kom i form av misshandel och attacker mot män och kvinnor utan urskiljning och utan kärlek och respekt för de egna landsmännen" skrev organisationen Demokratiska alliansen mot diktatur i ett uttalande efteråt.

På måndagen gav polisen order om att gripa åtta av rörelsens ledare. Polisen har också fått utökade befogenheter för att undvika nya våldsamheter inför den folkomröstning om ny konstitution som utlysts till den 19 augusti.

TT

Mer läsning

Annons