Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripande musikal om vänskap

Annons

Det är barnen och ungdomarna i Musikul som för sina skolkamrater framfört "Sara, Lasse och Gammeleken".

Musikul består av 25 barn och ungdomar mellan 9 och 14 år.

Gruppen bildades för fyra år sedan och har satt upp och gett en rad musikaler i Betelkapellet.

I stort sett har gruppen samma medlemmar i dag som vid starten och i takt med att erfarenheten växt har barnen och ungdomarna gett sig på allt svårare uppsättningar.

Gruppen leds av väninnorna Karin Bengtsson, Eva Unosson och Gunilla Johnston, som utvecklat barnens kunskaper och gjort Musikul till ett kamratgäng.

Om vikten av just kamratskap handlar Petra Falks barnmusikal "Sara, Lasse och Gammeleken" . Musikul har visserligen bytt ut eken mot en skogvaktare, men tagit fasta på pjäsens budskap om vänskap och gemenskap.

Varje termin framför Musikul en ny musikal, men just den här framförde de för två år sedan för föräldrar och andra intresserade. Gensvaret blev så stort att gruppmedlemmarna bestämde sig för att ge den även för sina skolkamrater.

Sedan i december har de träffats varje onsdagskväll för att måla kulisser och öva på sång- och dansnummer.

Föräldrarna gavs möjlighet att se genrepet och därefter gavs två föreställningar för skolelever.

- Gruppmedlemmarna blev så inspirerade att de tog ut svängarna och hittade på egna repliker. Det var knäpptyst i lokalen och flera av besökarna blev rejält tagna av det de fick uppleva. För oss ledare var det här mer och bättre än vad vi vågat hoppas på, berättar Karin Bengtsson.

Mer läsning

Annons