Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillfest för blivande studenter

Annons

De var några av begivenheterna när Västerbergslagens utbildningscentrum (VBU) höll evenemangsdag för de blivande studenterna på onsdagen.

Syftet med dagen var att skapa en fin inramning av den traditionella säckvandringen som ju är elevernas egen mångåriga klassiker inför den stundande examensdagen.

Det handlade enligt idrottsläraren Folke Fischer också om att uppmuntra till en trevlig samvaro utan besvärande inslag av fylleri.

- Verkligen roligt att så många är här och gör något trevligt och inte bara sticker ut och dricker brännvin, sade han när tidningen träffade honom i vimlet.

- Vi tycker det är bra om man kan ha en massa aktiviteter och ha roligt utan alkohol.

En höjdare för många blev inte helt oväntat landskampen (?!) i fotboll. Jodå, visst var det så. Sverige slog Finland med 4-0 efter en stundom hård match när de båda studentlagen från Ludvika respektive vänorten Salo utanför Åbo drabbade samman.

Hemmalaget spelade överlägset hela tiden men ännu i halvtid var ställningen 0-0. I andra halvlek gick Sverige ännu mer på offensiven. Spänningen stegrades minut för minut och publiken jublade i takt med att de fyra målen placerades.

- Men Finland kämpade väl och de hade en bra målvakt, kommenterar tränaren och tillika kände före detta LFK-spelaren Tobbe Hellström.

Efter landskampen och ytterligare en match mellan elever och lärare smakade det bra med grillad fläskkarré och potatissallad. Skolan bjöd frikostigt och över 100 kilo kött hade konsumerats när festen var över.

En höjdpunkt i programmet var när VBU-chefen, Åke Sandberg, invigde den nya tennisbanan. Han fick därvidlag den äran att slå ett antal symboliska servar till åskådarnas stora förtjusning.

För den musikaliska underhållningen svarade en grupp elever från estetiska programmet. De spelade massor av hårdrock som gick hem i den unga publiken.

Senare delen av evenemangsdagen ägnades åt olika andra aktiviteter, bland annat beachvolleyboll, stövelkastning och klättring på klätterväggen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons