Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

/Greta - en pigg tidning fyller ett

Annons

I det som kallas spelsalen pågick under kvällen en rad olika aktiviteter.

Där fanns föreläsarnas fåtölj, en utställning med texter och fotografier gjorda av elever på medieprogrammet och den var också kvällens konsertlokal.

I entrén och fiket fanns förutom gratis godis och muffins en filmsal där det visades filmer gjorda på medieprogrammet i Falun. Där fanns också en frågehörna där olika sorters "journalist-typer" satt under kvällen och besvarade frågor.

Och självklart var /Gretaredaktionen där och sjöng för sitt födelsedagsbarn.

Först ut att sitta i fåtöljen i spelsalen var Carlos Rojas Beskow som är chefredaktör och ansvarig utgivare för Epigon, nättidningen som han startade för att "bevisa för sig själv att han kunde skriva, efter att en lärare påstått det motsatta".

Han pratade om att alla ungdomar kan skriva om de vill, och gav tips på hur man kan gå till väga för att få texter publicerade.

Han berättade också att på Epigon tror de att ungdomar kan skriva om mer än kärlek, skola och sex. En åsikt som Epigon tillsammans med Ungdomsstyrelsen vill få de större tidningarna i Sverige att förstå.

Framåt halv nio började riktigt många komma till /Gretas fest för att fira och lyssna på lokalmusik.

Jenny Came Back skulle precis framföra sin rockmusikal på åtta ben när ungreportern blev påmind om sin deadline, men ryktet sa att det skulle bli en fet spelning helt i en klass för sig.

Fler band som spelade senare under kvällen var bland andra Taunitzer See, Stuck With Glue och Sugar Lou and the Rascals.

/Greta hade verkligen slagit på stort. Grattis!

SOFIA PONTÉN

Mer läsning

Annons