Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greps två gånger – samma natt

Annons

Klockan var 00.13 under natten mot måndagen när polisen gjorde en rutinkontroll av en personbil på Tjärna ängar i Borlänge.

Det visade sig att fordonet var belagt med körförbud och att föraren var en 36-årig man från Mockfjärd, som tidigare gjort sig skyldig till brott.

Vid en närmare undersökning upptäcktes att bilen var lastad med en större mängd ammunition, samt en särplockad revolver. Mannen hade också fyra tabletter på sig, som misstänks vara narkotika.

Bilen beslagtogs och 36-åringen släpptes efter förhör.

Men det skulle inte dröja länge innan han återsåg polisen.

Ett par timmar senare, tidigt på måndagsmorgonen, öppnade en person porten till sitt garage på Tjärna ängar.

Han hörde ljud från grannens garage och tittade in. Där stod en man som artigt hälsade, innan han lade benen på ryggen och sprang.

Polisen larmades och då upptäcktes att inbrott skett i garaget. Men hjälp av signalementet på gärningsmannen, kunde man snabbt konstatera att det rörde sig om samma person man gripit och släppt tidigare under natten.

Klockan 06.35 greps han på nytt och är nu anhållen.

Mannen är misstänkt för narkotikabrott, vapenbrott, grov olovlig körning, inbrottsförsök samt stöld av en cykel, vilken han använde för att snabbt efter det första gripandet ta sig tillbaka till Tjärna ängar.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons