Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greps på bar gärning

Annons

Enligt polisen försökte männen tilltvinga sig en bilstereo under knivhot mot en 30-årig Morabo. Polisen uppger att Morabon precis innan hade skjutsat en anhörig till station för avresa när männen dök upp i en förbipasserande bil. Strax innan det misstänkta rånförsöket hade polisen fått larm från Statoil vid Kristineberg alldeles intill stationen. Personal på bensinstationen uppgav i sitt larm till polisen att männen hade tjuvtankat med bilen. Männen hade sedan avvikit efter tankningen utan att betala för sig.

Nere vid järnvägsstationen körde de bägge männen upp intill Morabons bil och enligt polisen observerade de båda männen Morabons bilstereo.

Polisen uppger att den ena av männen tog fram en kniv. Den 30-årige Morabon upplevde det som ett knivhot i syfte att tilltvinga sig bilstereon. I samband med händelsen kom polisen till platsen och de båda männen greps.

De två är i åldern 22 och 25 år. De är hemmahörande i Hälsingland och kända sedan tidigare av polisen för brottsbenägenhet i form av stölder och annan kriminalitet. Vid en kontroll visade det sig att bilen männen färdades i hade stulits i Furudal tidigare under söndagen.

Under söndagskvällen tog tjänstgörande åklagare ställning till om männen skulle anhållas under brottsrubriceringen rånförsök.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons