Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greps med knark i bilen

Annons

En 27-årig man från Avesta har åtalats vid Falu tingsrätt för två fall av narkotikabrott. Han greps av polis i Borlänge den 25 oktober 2003 när han satt i en bil med två andra män.

Sedan den 5 september förra året spanade polisen på två män i Avesta som handlade med narkotika. När männen, en 20-åring från Avesta och en 25-åring från Vikmanshyttan, satte sig i en bil och åkte efter riksväg 70 i norrgående riktning var polisens spanare på plats.

Bilen stoppades vid avfarten till parkeringen vid Gylle söder om Borlänge. Poliser hade sett när en av männen kastade ut påsar med narkotika från bilen.

Alla tre greps. Den nu åtalade var med i bilen och hade 0,49 gram kokain, 2,9 gram cannabisharts och två Rohypnoltabletter med sig. Dessutom hade han påsar, cellofanplast, ett plaströr, verktyg för piprensning, en fällkniv, en kartong och en träask med sig i bilen. Saker som används i samband med narkotika.

Den då 26-årige mannen hade också kokain i kroppen, det visade senare tester.

Han häktades, men släpptes senare då han påstod att han bara bett om skjuts till Borlänge.

De andra männen i bilen dömdes i fjol till vardera fyra års fängelse för hantering av drygt 100 gram kokain och 1,9 kilo hasch. Partiet var avsett för den lokala marknaden i Borlänge inför firandet av Halloween-helgen.

Singelolycka med mc

u En singelolycka med motorcykel, inträffade på vägen mellan Långshyttan och Ängelsfors, på torsdagskvällen.

Räddningstjänsten fick larmet klockan 19.20 och när den första bilen kom till olycksplatsen, var motorcykeln bara skrot, enligt polisens vakthavande befäl.

Föraren var dock vid medvetande och fördes i ambulans till Gävle lasarett, då utryckningen skedde från Hofors.

Ordförandebyte hos PSO Dalarna

Nya styrelsen består av även av vice ordförande Börje Lindström, Falun, sekreterare Anita Wadell, Ludvika, vice sekreterare Katarina Olsson, Färnäs och kassör Roland Lindén, Borlänge. Ledamöter är: Ulla Ahlström, Ludvika, Ruth Hållman, Selja, Maj-Britt Mårtensson, Borlänge, Erik Näsström, Borlänge, Susanne Wilén, Falun samt Ing-Lill Lingman, Selja.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons