Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greps för mordförsök

Annons

Knivdramat utspelades i den knivskurne mannens lägenhet på Storby boende.

En förskärare har hittats som polisen tror är den kniv den yngre mannen använde då han stack ner 40-åringen.

Vad som förorsakade knivdramat vet inte polisen i dagsläget.

Den knivskurne mannen hämtades i ambulans och fördes svårt skadad till Mora lasarett. Hur svårt skadad han är visste man inte på torsdagskvällen men enligt uppgift var han vid medvetande då han fördes till Mora lasarett.

- Men en skada av en kniv är alltid allvarlig och svår att bedöma hur svår den är, säger Göran Tenn vid Malungspolisen.

Direkt efter knivdramat sprang den nu misstänkte knivmannen söderut från Storby boende, men kunde efter en kort stund gripas av tre polismän från Malung. Att gripandet skedde så snabbt berodde på att det fanns en polispatrull alldeles i närheten av den plats där knivdådet skedde.

- Gripandet var helt odramatiskt och han följde med utan att göra något motstånd, säger Göran Tenn som var med vid gripandet av knivmannen.

Lägenheten där knivdådet skedde har spärrats av och det kommer att göras en teknisk undersökning på platsen.

Några förhör kunde inte polisen hålla med den knivskurne mannen under torsdagskvällen och för att kunna förhöra den misstänkte gärningsmannen behöver polisen en tolk. Enligt obekräftade uppgifter kommer åklagare att anhålla den misstänkte knivmannen.

Den ansvarige chefen för Syorby boende Hans Johansson vill inte göra några andra uttalanden än att han bekräftar att ett knivdrama skett och att det är första gången något sådant här hänt på behandlingshemmet.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons