Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Green Cargo nysatsar

Annons

Inom några veckor startar ombyggnaden av delar av Godsmagasinet och när det är klart samlar Green Cargo sina i dag utspridda verksamheter i Borlänge på ett och samma ställe.

- Det är inget nybygge. Men allt innanför fasaden blir nytt, inklusive fasaden, säger Green Cargos fastighetsansvarige, Ulf Krossling.

- Vi kommer närmare varandra och blir effektivare. Vi tror på Borlänge som framtidsort och kommer att vara kvar inom överskådlig tid. Vi har stora kunder här och kör tio miljoner ton gods.

Regionchef Rolf Eklund säger att bygget är efterlängtat.

I medarbetarenkäter har personalen under lång tid framfört åsikter om lokalerna och att de behöver förbättras.

- Det här blir ett lyft, menar Eklund.

Förutom kontorslandskap och personalutrymmen byggs även övernattningsrum, bastu, med mera. Övernattningsrummen innebär en stor besparing på hotellkostnader, som man i dag har i storleksordningen 100 000 kronor i månaden. Även de fackliga organisationerna får utrymmen.

I dag är Green Cargo-verksamheten spridd på fem platser i Borlänge. Det är en mansdominerad värld.

- Vi bygger för 15 kvinnor, vi har åtta i dag. Fyra växlare och fyra förare. Vi hoppas att det ska bli fler kvinnor, säger Rolf Eklund.

Liknande satsningar har skett på fler platser i landet, bland annat i Malmö och Göteborg. Krossling säger att företaget har 200 bangårdsarbetare och lokförare, 40 säljare och administrativ personal.

Ombyggnaden ska vara klar redan sista maj.

- I mitten på juni ska vi vara inne. En oerhört snabb ombyggnad, konstaterar Ulf Krossling.

Det är Jernhusen som äger fastigheten. Jernhusen är bolaget för stationer och verkstäder. De har skrivit ett långt hyresavtal med Green Cargo. Hur stor investeringen är vill dock inte Jernhusens chef för fastighetsutveckling, Sten Hultquist, säga:

- Upphandlingen pågår just nu. Men det är ett antal miljoner vi satsar.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons