Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gräv där ni står!

Annons

Svar till KarlErik Anestedt och Calle Svenson, 13/8:

I den panik som tycks ha utbrutit över att skattepengarna inte visat sig räcka till allt åt alla (vilket socialistiska partier gärna låter påskina), fäktas med pennorna å det strängaste, i uppenbar avsikt att skyla över det faktum att (s) och (v) inte klarat av att hålla kommunens kostnader inom beslutade ramar.

Detta leder naturligtvis till att de måste ta ett antal obekväma beslut, till exempel troligen minska antalet kommunanställda, konsulter, högavlönade politiker, partistöd, umbärliga (s)krytbyggen och så vidare.

Det är förstås rent nonsens att skylla problemen på oppositionen, då de förslag som faktiskt läggs därifrån rutinmässigt avslås av majoriteten, varpå de i bästa fall tas upp som egna (s)-förslag efter någon tid. Rondellen vid brandstationen eller Riksväg 50 må tjäna som exempel.

Jag vill rekommendera att Hrr Anestedt/Svensson vänder sig direkt till Roger Stål och Maria Pettersson, som tillsammans med nämndernas ordförande, samtliga (s), innehar kommunens och s-partiets ledande positioner i budgetfrågor. Om ni inte har tillräckligt förtroende för att dessa personer kan bistå er att leda kommunens ekonomi i rätt riktning, utan sätter er ner och väntar på att 'någon annan', t ex i oppositionen, ska lösa problemen, har våra medborgare antagligen anledning att känna sig ordentligt bekymrade.

Kurt Josefsson,

bopartiet

Mer läsning

Annons