Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis Fiffi - årets Vårvovve

Annons

Tävlingen är avgjord och det var alltså ettåriga Fiffi som fick de flesta rösterna och blev tidningens första Vårvovve i Dalarna. En titel hon nu kan stoltsera med inför alla uppvaktande kavaljerer ett helt år framöver.

Sin unga ålder till trots har Fiffi nämligen redan nu två fästmän som hjärtat klappar för.

Den ene av dem är kastrerade kattkillen Ville i byn Rot. Den andre en cavalier king charles som heter Nicke och bor i Västanäng.

- Hon gillar alla fyrfota killar och lägger villigt upp sig så fort det kommer någon pälsklädd snygging, avslöjar matte Kerstin Lindblom.

Storleken spelar heller ingen roll för Fiffi, som gärna tittar in till cirkushästen Guld på Älvdalens ridklubb. De två har fattat tycke för varann, och hur sockersöt hon än må vara så tycker hon hans lortar smakar smaskens.

Men vad gör väl det när hon lyckats övertyga husse Bosse, som varit hundrädd sedan han var barn, om att hundar är det bästa som finns!

Bada är annars det bästa Fiffi vet. Självklart har hon redan tagit årets första dopp i en vårbäck, och blev så smutsig att matte måste schamponera henne i badkaret efteråt.

- En annan typisk grej för Fiffi är att jaga pinnar och ben och gräva ner dem på alla tänkbara ställen, berättar lillhusse Rickard.

Men för det mesta är hon bara mysig, där hon springer fritt på gården utan minsta tanke på att smita. Vill hon något lägger hon bara huvudet på sned och tittar förföriskt på den hon har framför sig.

Så tycks hon också ha gjort med tidningens läsare, som gav henne 149 röster följd av Clinton med 129, Tessy med 127 och Oliver med 124.

I övrigt fördelades rösterna väldigt jämnt och samtliga 16 finalister har fina diplom att vänta. Alla andra som kandiderat till tävlingen tackas och hälsas välkomna åter nästa vår!

Sammanlagt 1 695 läsare har deltagit i Vårvovve-premiären och bland dem som röstat på Fiffi dras nu tre vinnare som får presentkort med posten.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons