Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis Bertil och Britt

Annons

75 år fyller den 16 augusti Bertil E. Järfalk, Stora Skedvi. Han föddes på söder i Stockholm och växte upp i Sollentuna. Efter Vasa real och Stockholms stads tekniska aftonskola anställdes han vid AB Atomenergi för att leta uran. Han vidareutbildades och gjorde sedan undersökningar från Ystad i söder till treriksröset i norr, men tyvärr fanns ingen brytvärd förekomst.

Sedan följde några år med sulfidmalmsletning åt Boliden AB. Flyttlasset gick sdan söderut till Terratest AB. Nu följde bland annat seismiska undersökningar för vägar och broar i Liberia. Malmletning i Saudi-

arabien och Peru och sökande efter uran i norra Australien. I Australien blev det napp och början på flera arbeten.

Bertil fick möjlighet att pensionera sig vid 58 års ålder. Tiden som relativt ung och frisk pensionär fick dock ett abrupt slut genom ett knivhugg i ryggen som gjorde honom förlamad från bröstet och nedåt. Nu följde några år av värk, men genom en

mikrooperationsmetod parade man ihop avslitna nervändar i ryggmärgen och det gjorde att värken slutade.

Under en period var Bertil stationerad i Dalarna med kontor i Falun. Ett torp vid Arkhyttan i Stora Skedvi blev först sommarställe och sedan permanentbostad.

Tillsammans med hustrun firas 150 år, då hon blev 75 år för några dagar sedan. Paret har fyra barn som bor i Stockholm.


50 år fyller den 16 augusti Britt Inger Skinnar, Vansbro. Hon är född i Falun, uppväxt i Uppsälje.

Hon arbetar på dagcentret Kvarnen och innan det arbetade hon sju år på Monarks cykelfabrik. Hennes fritidsintressen är fotografering, att handarbeta, simning samt musik.

Födelsedagen firas med öppet hus på Ordenshuset i Uppsälje den 16 augusti klockan 15.00.

Mer läsning

Annons