Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratisbussarna fungerar bra

Annons

Säters kommun satsar på miljö och service åt invånarna.

Det finns tre busslinjer att välja på både inom centrala Säter och längre mål som Arkhyttan - samtliga gratis. Nåja, gratis och gratis det betalas över skattsedeln.

Vi valde att åka linje 29 som startar vid torget och gör en tur genom det vårfagra Säter upp över Åsen och ut till Skönvik för att återvända till centrum efter att först ha passerat industriområdet.

Från torget var vi fyra passagerare som ökades på vid Åsen-området för att bli i det närmaste fullsatt när två skolklasser från Klockarskolan steg på för att åka till Skönvik för gympa.

- Jag tycker det är bra med gratisbussar. Det lockar många att åka buss som säkert inte skulle ha tagit bussen annars, säger Henrik Wiktorsson, busschaufför för Connex i Säter.

När gratisbussarna sattes in för några år sedan var det många ungdomar som passade på att åka buss, berättar Henrik Wiktorsson:

- De använde bussen som ungdomsgård och då fick vi säga ifrån. Men i dag fungerar det bra. Men visst är det många som bara åker en busshållplats i stället för att gå.

Henrik har tidigare haft ett eget bussbolag som han sålde.

- Det var mycket nattkörningar. I dag är det bara dagkörningar och det är bra.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons