Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis skidbuss - lyckad satsning

Annons

Två busslaster med skolbarn blev resultatet av den nya satsningen Rightbay Locals kommit med. Premiären skulle ha varit för ett par veckor sedan, men snöbristen såg ut att kunna radera de förhoppningarna för gott.

Bussen, som startar från Rättviksskolan, är fullpackad med snowboards och skidor. Rightbay Locals är de som gjort den här dagen till verklighet med olika bidrag.

-Vi hade öppet till klockan åtta på onsdagskvällen, och det var uppskattningsvis 150 personer här och åkte. Det kommer nu att fortsätta i 8-10 veckor framöver, utom på sportlovet. Det var väldigt positivt med allt, både antalet i backen och de som var in här och fikade, säger Lars Bergsten vid Rättviks slalombacke.

-Det är jättekul att vi äntligen har fått till det här med tanke på vintern som varit. Det är inte många som tänker på det, men vi har faktiskt en slalombacke mitt i byn i stort sett, och med det här vill vi få fler att upptäcka backen, säger Torbjörn Nordin, medlem i Rightbay Locals sedan många år.

Att det är gratis för ungdomar just på onsdagar är ett sätt att locka besökare, och att de som inte har råd eller inte kan ta sig till backen ska få en chans att prova på.

-Det här har välkomnats något oerhört från skolan och föräldrar, och är väldigt bra för skolan utåt sett också. Det känns bra att engagera ungdomarna, avslutar Torbjörn Nordin.

CHRISTIAN LARSEN

Mer läsning

Annons