Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis läsning i Borlänge?

Annons

- Vi kommenterar aldrig i förväg vilka planer vi har. Vi vill fortsätta att expandera i Sverige och kommer att söka utgivningstillstånd på ett antal orter, men sedan är det alltid upp till styrelsen, säger han.

Riksupplagan av Metro distribueras i dag till 18 svenska städer. Den senaste utgåvan startade i Skövde. De rykten som nu går om ytterligare ett 30-tal etableringsorter kan till slut både bli fler och färre.

- Ja, det är riktigt och det kan också bli något helt annat som vi satsar på. Vi gör alltid marknads- och distributionsundersökningar när vi tittar på expansionsmöjligheter, säger Martin Gellerstedt.

På frågan om det kan bli aktuellt med editionering av riksupplagan svarar han:

- Ingenting hindrar oss att göra det, men vi har inga sådana planer.

Metros riksupplaga når 186 000 läsare enligt färska räckviddssiffror från Orvesto. Tidningen distribueras i anslutning till städernas kollektivtrafik, tåg och bussar, och finns också på vissa arbetsplatser, sjukhus och bibliotek. I köpcentra finns tidningen i fasta tidningsställ.

Lena Tysk på Borlänge Energi bekräftar att Metro hört av sig till kommunen.

- Det kom ett brev i tisdags. De är intresserade av ställa ut tidningsställ, men någon formell ansökan var det inte. De skriver bara att de ska återkomma med en förfrågan inom en snar framtid.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons