Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gråta över spilld mjölk

Annons

Efter allt skäll och alla påhopp som rovdjursälskarna gjort på jägarkåren så måste man ha viss förståelse för att deras tålamod håller på att tryta när de dessutom utför detta arbete helt ideellt och oavlönat och med stor risk att förlora sina hundar i vargattacker.

Inge Brorsson skriver i sitt inlägg den 17 januari på debattsidan att lagen är skriven så att ansvaret för detta arbete ingalunda ligger hos jägarna utan det är helt och hållet polisens sak att klara av.

Brorsson avslutar sin artikel med att ställa en fråga som syftar på eftersök av trafikskadat klövvilt. "Vilken annan grupp erbjuder samhället och näringsliv motsvarande obetalda tjänster?"

Jag kan ge ett svar direkt. Det finns en grupp i samhället som har det ännu värre och som snart är utrotad och det är de mindre mjölkproducenterna som får arbeta under årets alla dagar och med massor av obetald övertid.

Jag har själv satsat de bästa åren som mjölkbonde i en skogskommun som Ludvika och trott på överlevnad, men det har varit lika meningslöst som att vara alkoholist.

I det här sammanhanget tänker jag på en gammal amerikansk film som jag har sett en gång i tiden från 40 - 50-talet, där skådespelaren Ray Milland spelade alkoholist.

Filmen hade titeln "FörspiIIda dagar". Den etiketten kan man nog sätta på många av dagens mjölkbönder.

ERIK MAGNUSSON

Mer läsning

Annons