Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granström lika lurad?

Annons

I media den senaste veckan har den snart avgående riksdagsmannen Per Erik Granström (s) uttryckt en oro över att det är oklart om vilka regler som gäller för patienter som har behov av akut sjukvård i Ludvika. Han tycker att politikerna i områdesstyrelsen borde agera.

Nu är det så att vänstermajoriteten i landstinget har strulat till både informationen och vårdutbudet så att patienterna inte vet var de ska söka sin akutvård och så att personalen på grund av regelverket dagligen får avvisa vårdsökande. Välkommen ut i verkligen Per Erik Granström efter din karantän i riksdagen! Politikerna i områdesstyrelsen har ingen som helst beslutanderätt över någonting annat än vem av dem som ska justera mötesprotokollen. Man har inga beslutsärenden att ta ställning till. Det vet alla människor i vår region, så om du tror att dessa politiker utan mandat ska kunna göra något är du mer än lovligt naiv. Eller också är du lika lurad som alla de patienter som söker akuten direkt när de råkar ut för något akut?

Om det blir en borgerlig majoritet i landstinget efter valet i höst så kommer dessa eländiga områdesstyrelser att skrotas. Det är ett vallöfte som snabbt kommer att effektueras. Men fram till dess så kan du ju fortsätta tro, eller låtsas tro, att politikerna i områdesstyrelsen har någonting att säga till om.

BERNDT EKSTRÖM (M)

Mer läsning

Annons