Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granström i frysboxen

Annons

Efter lämnade synpunkter på utgången av det amerikanska presidentvalet har s-riksdagsmannen Per Erik Granström i ett debattinlägg slutligen ägnat sig åt ohöljt skryt över landets socialdemokratiska styre. Sanningen är dock att stora brister vidlåter det svenska folkhemmet, trots långt socialdemokratiskt regeringsinnehav.

Problemen inom samhällsangelägna verksamheter som skola, sjukvård, äldrevård och rättsväsende är minst sagt alarmerande. Man skulle vilja hälsa Granström God morgon (!) och samtidigt fråga hur länge han har legat i frysboxen? Är han i sin sinnesvärld kvar i 1970-talet?

I dag befinner sig landet mer eller mindre i ekonomisk kris och är nära botten i den av OECD-publicerade listan över europaländernas ekonomier. Många blir allt fattigare och aldrig har i modern tid funnits exempelvis sådant antal uteliggare som i dag.

I Stockholm finns mängder av människor som är helt beroende av olika hjälporganisationers övernattningsrum och soppkök för att överleva. På hundra år har det inte varit så svårt som nu att få kontakt med läkare eller så lång väntan på operationer.

Våra äldre tvingas acceptera en allt sämre vård och många människor oroas över den utbredda kriminaliteten. Men Granström är nöjd och belåten. I hans värld finns inga problem. Från hans sida kan uppenbarligen inte förväntas några ansträngningar för att avhjälpa bristerna, trots att flertalet medborgare säkert inget högre önskar än att få en ändring till stånd.

ICKE NÖJD DALAVÄLJARE

Mer läsning

Annons