Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granström hoppas på vägbeslut före valet

Annons

- Jag kan bara säga att vi bereder ärendet här inom regeringskansliet.

Det är ett av tecknen på att det drar ihop sig till regeringsbelsut om den sista delen av riksvägsprojektet, vägverkets arbetsplan för Persbodelen av riksvägsprojektet.

Flera hundra privatpersoner har överklagat. Övriga delar i den nya riksvägsgenomfarten har redan prövats av regeringen.

Riksdagsman Per Erik Granström, s, är mycket nöjd med att det blivit fart på ärendet.

- Det låter som ett bra tecken. Jag vet inte om det kommer ett regeringsbeslut på torsdag. Men jag hoppas att det blir ett beslut före valet, säger Granström.

Han berättar att han arbetat intensivt för att få tillstånd ett regeringsbeslut.

- Det har varit nödvändigt att trycka på. Vägen är ett gigantiskt ärende och det krävs en mycket seriös bedömning på departementet. Det tar sin tid och engagerar många tjänstemän. På departementen har man en mängd ärenden från hela landet så jag har arbetat för att ge Ludvikaärendet en hög prioritet.

- Det är bra om Ludvikaborna i valet vet vad som ska hända. Vi känner ett stort stöd för riksvägsprojektet. I så fall blir det ännu en valrörelse där vägfrågan har fått en stor betydelse.

- Riksvägsfrågan började diskuteras på allvar 1987 men i valet 1988 var det inte en så stor fråga. Första gången vi hade vägen med i valrörelsen på allvar var 1991 då det var den stora frågan. Vägfrågan har sedan debatterats vid varje val.

- Det är ingen nackdel för oss socialdemokrater att återigen få ett vägval, säger Per Erik Granström.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons