Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränslöst samarbete före razzian

Annons

Polisens så kallade 6-länsgrupp som är ett länsöverskridande samarbete mellan Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Värmland, Västmanland och Örebro utbyter underrättelser och hjälps år vid större operationer.

Enligt polisen finns det många fördelar med samarbetet.

- Polismän från andra län är inte igenkända i Dalarna och Gästrikland och vi kan genomföra stora insatser med fordon och polis-män genom samarbetet, säger en polisman.

Inför torsdagens stora insats i Dalarna och Gävleborg hade polisen samlat underrättelser om intressanta personer som rörde sig i kretsarna kring mc-klubbarna Bandidos och Solidos i Gävle och andra orter i Gästrikland.

Det fanns dessutom intressanta uppgifter om delar från X-team i Falun och övriga Dalarna och deras kontakter med mc-klubben X-team och dess sympatisörer i Gästrikland.

Under spaningsarbetet kom det bland annat fram informationer om kontakter mellan medlemmar i klubbarna som ledde till Lud- vika.

Polisen i Gävle hade uppgifter om att en man som tidigare i år hade blivit utesluten ur Solidos nyligen blivit antagen som medlem i mc-klubben Bulldogs i Borlänge. En klubb som även påstås ha anknytning till Falun.

Genom hemliga spaningsmetoder växte infomationerna om olika kopplingar mellan personer och klubbar fram.

I går skedde de flesta tillslagen i lägenheter och det är både kvinnor och män som hämtats till förhör.

I Falun gjordes ett gemen- samma tillslag mot sex lägenheter och det var också mot en lägenhet man gjorde tillslaget i Säter.

Polisen har gjort husrannsakningar och tagit med sig bevismaterial som kommer att analyseras av dalapolisens kriminaltekniker och hos SKL.

I dag fortsätter arbetet med att förhöra de misstänkta och kammaråklagare Per-Göran Persson kommer att fatta beslut om han ska begära några eller alla av dem fem anhållna häktade.

- Det finns även annat att göra på fredagen, säger en polisman.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons