Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränslösa protester för doktorn

Annons

LEKSAND

Mitt under brinnande slutspurt inför valet tar moderater och SPI:are (Sveriges pensionärers intresseparti) varandra i handen och lägger fram protestlistor till förmån för privatläkaren Ronny Borelius privatmottagning.

Går inte det utökade samarbetsavtalet med landstinget igenom hotas Kvartersakuten och Borelius kanske sadlar om till stafettläkare?

Ronny Borelius avtal med landstinget bygger på ett visst antal patientbesök varje år. Redan nu har taket nåtts för Borelius. Därmed slutar avtalet med landstinget att gälla trots att det återstår fyra månader av året. Förra året samma sak, men då gick Landstinget Dalarna med på att utöka nämnda samarbetsavtal. Så är det alltså inte tänkt i år. Det vill m och SPI protestera mot.

På torsdagen samlades folket kring protestlistorna. Där fanns Eric af Wetterstedt, hans partikamrat Sören Sunesson, moderate landstingsrådet Jan Wiklund och hans partikollegor Christel Anderberg och Christina Saras samt förre HSO- ordföranden Karin Tull som kan det här med protestlistor sedan tidigare.

Alla var helt eniga. En protestaktion är på sin plats för att få landstinget på bättre tankar. Borelius närvaro som privatläkare motverkar monopolsituationen, och skapar inte minst kontinuitet för patienterna.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons