Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granskning prickar Dala FM som hotas av böter

Annons

Radio & Co AB:s vd Roger Alt-säter vars företag äger sändningstillståndet säger:

- Det är rätt att vi äger tillståndet och att hotet riktas mot oss. Men det är Dala FM som sköter sändningarna och de ska följande regler som finns. Granskningen skedde vid två tillfällen och den ena dagen klarade vi kraven och på lördagen var en programledare sjuk. Jag är övertygad om att vi klarar kraven.

På frågan om Radio & Co kommer att rädda Dala FM vars två entreprenörer har stora betalningsproblem så säger Altsäter att Dala FM för diskussioner med flera partners.

Uppgifter gör gällande att Telia kommer att skruva ned stationen i Ludvika.

Dala FM:s Micke Käll säger att de äger en privat sändare och inte kan förstå varifrån uppgiften kommer att stationen kommer att släckas.

- Vi gör allt för att rädda stationen.

Dalademokraten, som räknat med annonsintäkter från Dala FM på flera hundra tusen kronor i år, avbröt nyligen samarbetet med Dala FM.

- Vi har ingenting med Dalademokraten att göra utan för våra samtal och har våra avtal med Radio & Co. Frågorna om DD måste du ställa till dem, säger Micke Käll.

Radio & Co:s vd Roger Altsäter har en annan syn på frågan:

- Samarbetet med Dalademokraten är med oss via Dala FM.

Altsäter uppger att han inte hört talas om att Dalademokraten sagt upp samarbetet med Dala FM.

Radio & Co har tillstånd att sända lokalradio i Västerbergslagen sedan 1 januari 2002 och fram till 31 december 2004. Lagen kräver sändningar av minst tre timmar eget material mellan klockan 06.00 och 21.00 varje dygn.

En granskning har skett måndagen den 3 mars och lördagen den 8 mars 2003. Lördagens sändningar bestod enbart av musik och annonser. Mängden annonser uppgick till sammanlagt ca 42 minuter.

Radio & Co AB har anfört att alla sändningar sker från en studio belägen i sändningsområdet. Allt material produceras där och är därför att betrakta som eget material.

Granskningsnämnden anser att det är betydelselöst var sändningarna har producerats.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons