Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granne sparkar bakut

Annons

En granne, Kalle Norin, har dock lämnat in synpunkter och hotar med hangripligheter om hästarna kommer in på hans gård.

Det planerade ridhuset beräknas bli på 1 300 kvadratmeter och byggas i anslutning till ladugården vid Väderbacken. I bygglovsansökan anges det att byggnaden ska få en höjd på 4,5 meter vid takfoten och den ska kläs med rödfärgad träpanel. Taket ska vara av plåt.

Väderbackens ladugård har under sommaren byggts om för att rymma närmare ett 40-tal hästar och genom att det byggs ett ridhus ökar möjligheterna påtagligt för de hästintresserade att rida vintertid.

Byggnadsnämnden har gett berörda grannar en möjlighet att yttra sig och det har inkommit synpunkter från en fastighetsägare, Kalle Norin.

I sin skrivelse anger han att det redan i nuläget är svåra problem med flugor. Han har vidare köpt fastigheten för dess enskilda läge. Dessutom har han för avsikt att starta en firma som bygger rallybilar och trimmar motorer. För detta ändamål ska han investera i en bromsbänk och i den köra motorer på höga varv.

Norin avslutar sin skrivelse med ett krav om att vill kommunen bygga ett ridhus måste de köpa hans fastighet för en miljon kronor.

- Bygger de ett ridhus blir det krig, det kan jag lova, säger Kalle Norin.

Han har ytterligare synpunkter, som inte framförts i skrivelsen. Det handlar bland annat om att vägen förbi hans fastighet förstörs av ridande och dessutom har han fått in hästar på gården som de som rider inte haft kontroll över.

- Det har varit nära att hästarna har sparkat till någon av mina bilar, påstår Norin.

- Jag anser att ett ridhus ska ligga lite mer utanför bebyggelsen än vad detta gör.

Han är övertygad om att ett ridhus kommer att innebära att det blir betydligt fler människor i området och det ökar risken för en olycka.

-Jag kommer att ta till handgripligheter om det kommer in en häst en gång till på min gård, hotar Kalle Norin.

Byggnadsnämnden har lämnat hans synpunkter utan åtgärd.

- Detta är ett område som är utpekad som ett område för kulturmiljövård och dessutom har han inte något tillstånd för den verksamhet som han har för avsikt att bedriva, säger Norbert Junker, s, ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Junker vill inte uttala sig om Norin skulle kunna få tillstånd till en sådan verksamhet som han anger i sin skrivelse.

Norin kommer att överklaga nämndens beslut och har för avsikt att stämma kommunen om de driver igenom bygget och inte löser in hans fastighet.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons