Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Grannar vill stoppa det jag gör"

Annons

- Jag vill flytta in i mitt hus och jag har inte tid att vänta på att processen ska bli klar och byggnadsnämnden fatta beslut. Det tar ju åratal med alla klagande grannar som vill stoppa det jag gör. De sätter i gång att bråka så fort jag slår i en spik. Jag är byggnadsingenjör och någonstans vet jag vad jag har rätt till, säger Yvonne Tedestam.

Och hon gör ju egentligen i sak inget fel även om hon går händelserna i förväg. Det bevisas bland annat av att hon ändå får byggnadsnämndens godkännande i efterskott, anser hon.

Att det senaste bygget blev för högt beror på att hon flyttat upp det på tomten för att anpassa sig till grannarnas krav, förklarar hon. Det är en gammal 1700-tals- lada hon räddat från att brännas upp och skulle hon anpassat bygghöjden efter bygglovet hade en del av byggnaden hamnat under marknivå.

- Det kallas visst backstuga har jag lärt mig och så vill jag inte bo, säger hon.

Hon hävdar också att hon uppmuntrats av tjänstemän på byggnadsnämnden när hon diskuterat sina olika planer om vad hon vill göra.

- Men det är någonting de i efterhand inte vill tillstå, säger hon.

Att Runo Nilsson förfasat sig över tillbyggnadens tornlika utseende tar hon lätt på. Hon planerar redan en tillbyggnad till den.

- Och då kommer allt se annorlunda ut och passa ihop, säger Yvonne Tedestam som också har en och annan synpunkt hur andra hus i omgivningen ser ut och har byggts om.

- Men jag klagar inte på det. Vi störs av olika saker men ändå måste vi leva och låta andra leva. Det viktiga är ändå att det finns något som kallas förståelse, tolerans och rättvisa, säger hon.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons