Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granliden får ny ägare

Annons

Kommunens försök att ta över bostadsföreningen Granliden misslyckades på grund av att banken inte ville ta en smäll på en kvarts miljon kronor. Föreningen begärde sig i konkurs i början av april.

Konkursboet äger tre hyreshus med 45 lägenheter byggda 1951- 53. Underhållet är starkt eftersatt och tiotalet lägenheter saknar hyresgäster.

- Vi har lyckats att behålla de flesta hyresgästerna, konstaterar konkursförvaltaren som inte vill avslöja vem som köper husen innan banken slutgiltigt sagt sitt.

- Men det ser positivt ut för en lyckad rekonstruktion, säger förvaltaren.

Enligt vad tidningen erfar så är bolängebördige Mikael Bergström, som innan konkursen ville ta över, ute ur bilden. Berg- ström hade hoppats på att ta över och rusta bostadshusen tillsammans med fredriksbergaren Björn "Rör-Björn" Nordström.

Om kommunens försök att ta över och låta Föreningssparbanken ta en smäll på de 275000 kronor man hade utlånade till föreningen hade lyckats var planen att rusta ett par av husen och riva ett. Det rörde sig i detta upplägg om en affär i storleksordningen 5,5 miljoner.

- Vi är inte aktuella, jag har inte pratat med Riesenfeld på en månad, säger kommunens mark och planeringschef Jan-Erik Eriksson.

I nästa vecka vet vi hur det går.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons