Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränges vann på upploppet

Annons

Tävlingen avgjordes i Kyrksalen i går eftermiddag med sju deltagande lag från Ludvika kommun.

Lokalen var absolut fullsatt, eller som tävlingsledaren Wivi-Anne Hellström formulerade saken:- Här är det mer folk än i kyrkan (!)

Det segrande laget bestod av idel veteraner i dubbel bemärkelse. Gösta Magnusson Bo Harald Eriksson och Rune berglind är segervana i sammanhanget och rutinen - vid sidan av kunskaperna - räckte till enpoängsseger över Nyhammar.

Den informella matchen om starkaste hejarklacken vanns dock med bred marginal av Gonäs/Blötberget som förgäves, under ledning av Lennart Odén, gjorde sitt bästa för att hetsa sitt lag till stordåd. Dock med blygsamt resultat.

14 april går regionfinalen i Kvarnsveden och det är ett taggat och fokuserat (OS-språk) grängeslag som kommer till start.

Det var ingen som ifrågasatte Grängesberg som värdiga segrare även om Saxdalens Olle Wallman, i all vänskaplighet, hotade trätobrodern Bo Harald Andersson med att tillbaka dopingkommittén.

Efter att ha fått besked om att åtminstone två tredjedelar av det segrande laget bestod av organiserade nykterister och renlevnadsmän drogs hotet tillbaka från Wallmans lag.

Att vinna Veteranvetartävlingen kräver sin hjärna.

Vet läsaren exempelvis vem som studerar exegetik, hur en leptosom person ser ut, vilken svensk kung som var gift med såväl Gunilla Bielke som Katarina Jagellonica eller att ett annat ord för tiggare ärt lazzaron?

Kunde just tro det.

Det visste våra vetare och detta skapade en resultatlista enligt följande: 1) Grängesberg 9 poäng, 2) Nyhammar 8, 3)Sunnan sjö och Ludvika 7, 5) Saxdalen 6, 6) Fredriksberg 5, 7) Gonäs/Blötberget 3.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons