Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränges Hyr-Kart expanderar

Annons

När vintern släpper sitt grepp startar arbetet med att anlägga två nya banor. Sammantaget handlar det om en investeringar i storleksordningen cirka en miljon kronor. I ett senare skede blir det även aktuellt att förlänga den befintliga gokartbanan.

Efterfrågan på företagets tjänster tenderar att öka och Gränges Hyr-Kart är nu ett välkänt begrepp vida omkring. En intressant målgrupp är företag som här kan bjuda personalen på spännande upplevelser i kombination med rekreation och trevlig samvaro kolleger emellan.

- Men vi har insett att det behövs fler kringaktiviteter, säger Kerstin Larsson som driver Gränges Hyr-Kart tillsammans med maken Lennart. De ser båda fram mot utbyggnaden med största tillförsikt.

- Ofta kommer det långväga besökare och de vill göra mer än att bara köra gokart, förklarar hon.

Den ena av de nya banorna blir en grusbana i form av en oval med en längd av 450 meter. Den kan närmast liknas vid en speedway-bana men ska för den skull inte bli platsen för några konventionella speedwaylopp med dito motorcyklar.

-Nej, men de har ju börjat köra folkrace och med fyrhjulingar på speedwaybanor så därför försöker vi hålla de måtten. Riktig speedway blir nog lite väl avancerat för oss, fortsätter Larsson.

Nya bana nummer två blir en terrängbana för fyrhjulsdrivna fordon, till exempel gamla Volvo-valpar och motsvarande.

-Om det finns intresse kan man utveckla den vidare för lite svårare körning. Där banan ska byggas finns det ju kärr där de kan köra fast och greja, fortsätter hon med entusiasm.

Alla formalia inför banbyggnaderna uppges vara klara. Nu är det bara att invänta byggstarten. Invigningen beräknas kunna äga rum senare under sommaren.

- Vi har material på plats och så fort det våras ska vi börja planera ut. Dessutom har vi redan köpt en vält så att vi kan hålla grusbanan riktigt fin hela tiden.

För närvarande, mitt i vintern, är det motorsporten iskart som är den stora flugan. Den aktiviteten är dock utlokaliserad till sjön Väsman vid Sunnansjö där isen lär vara som bäst för ändamålet.

För övrigt kan Larsson meddela att även "relaxen" i servicebyggnaden på anläggningen i Grängesberg fortsätter att utvecklas. Detta närmast med ytterligare en bubbelpool som tas i bruk inom kort.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons